Hoeveel Snoep Heb Ik Nodig Voor 50 Gasten?  thumbnail

Hoeveel Snoep Heb Ik Nodig Voor 50 Gasten?

Published Jan 29, 25
6 min read
[=headercontent] Snoepman & Sweetie [/headercontent]

Om aan deze veranderende voorkeuren te voldoen, hebben Belgische chocoladeproducenten hun productieprocessen aangepast en zijn ze overgestapt op duurzamere en gezondere ingrediënten. Deze verschuiving in consumentenvoorkeuren heeft niet alleen invloed op de productie, maar ook op de economie als geheel (snoepzakjes sinterklaas sligro). De Belgische chocolade-industrie moet zich blijven aanpassen aan de veranderende vraag om competitief te blijven op de internationale markt

Eén van de belangrijkste kansen is de groeiende vraag naar premium chocoladeproducten. Consumenten zijn steeds meer bereid om te betalen voor hoogwaardige en ambachtelijke chocolade (snoepzakjes papier). Dit biedt Belgische chocolademakers de mogelijkheid om zich te onderscheiden en hun marktaandeel te vergroten. Daarnaast biedt de exportmarkt ook veel kansen voor de Belgische chocolade-industrie

Door zich te richten op internationale markten kunnen Belgische chocolademakers hun afzetgebied vergroten en hun omzet verhogen. Echter, er zijn ook uitdagingen waar de industrie mee te maken heeft. Een van de belangrijkste uitdagingen is de toenemende concurrentie van andere chocoladeproducerende landen - snoepzakjes transparant. Landen zoals Zwitserland en Frankrijk hebben ook een sterke chocoladetraditie en proberen hun marktaandeel te vergroten



Daarnaast speelt duurzaamheid ook een steeds grotere rol in de chocolade-industrie. Consumenten hechten steeds meer waarde aan ethisch verantwoorde productie en willen weten waar hun chocolade vandaan komt. stitch snoepzakjes. Belgische chocolademakers moeten daarom transparant zijn over hun productieprocessen en duurzame initiatieven nemen om aan de verwachtingen van de consument te voldoen

Chocolade is en blijft een grote favoriet bij jong en oud, en al zeker in een land dat internationaal bekend staat voor dit smakelijke snoepgoed. snoepzakjes traktatie. Geen wonder dus dat consumenten ook tijdens de feestdagen maar al te graag chocoladeproducten cadeau doen (en er zelf met veel plezier van smullen). Zeker Sinterklaas is een van de belangrijkste periodes voor elke chocolatier

Zelf Snoepzakjes Maken

Dit jaar schotelen we de belangrijkste bevindingen voor aan een aantal gerenomeerde namen in de chocoladewereld. Leuke Sinterklaasfiguren van Goût Fou Maar liefst 77% van de ondervraagde chocolatiers gaf aan dat holgoed nog altijd de categorie is met het grootste groeipotentieel, gevolgd door marsepein (27%) en chocoladeletters (23%) (Webshop Groothandel Snoep - snoepgoed). Dat wordt ook beaamd door David Maenhout van Chocolaterie M en Wim Vyverman van Chocolaterie Vyverman

Wat marsepein en chocoladeletters betreft, zien de meeste chocolatiers dan weer een lichte terugval. Hoe maak je een goede verpakking?. David merkt op dat marsepein mogelijk wat op z’n retour is, waarschijnlijk omdat de consument steeds bewuster omgaat met suiker. Chocolatier Justine Lannoo van Goût Fou sluit zich hierbij aan, en ziet ook geen heil in chocoladeletters

Uit de enquête kwam naar voren dat slechts een kleine 5% daar extra mogelijkheden ziet. Al geldt dat niet voor iedereen. Zo vertelt Wim dat confiserie net wel zeer goed draait in zijn zaak. 90% is dan ook zelfgemaakt, wat de klanten erg appreciëren (Hoeveel snoep per persoon?). Ook Justine haalt aan dat je het verschil kan maken door confiserie zoals guimoves en gummy beertjes zelf te produceren

Bij confiserie maak je het verschil door producten zelf te vervaardigen Wim Vyverman: "90% van de confiserie is zelfgemaakt, wat de klant erg apprecieert" De Waalse chocolatier Edouard Bechoux van Les Chocolats d’Edouard onderstreept het belang van cuberdons, een typisch Belgische specialiteit uit Gent en Luik - Snoep online kopen en snel laten leveren?. chocolade online kopen. “In het buitenland zijn deze snoepjes niet verkrijgbaar, wat ze erg populair maakt bij toeristen en bij Belgen die tijdens de feestdagen hun familie in het buitenland bezoeken en voor hen Belgisch lekkers meebrengen

Iets meer dan de helft van de ondervraagden (58%) geeft aan dat oktober de belangrijkste productiemaand is voor Sinterklaas-chocolade is en november de belangrijkste verkoopsmaand. Dat is ook het geval voor David, met een verkoopsoverwicht in de laatste twee weken voorafgaand aan zes december (snoepzakjes doorzichtig). Wim haalt aan dat de laatste drie maanden van het jaar sowieso voor elke chocolatier hectisch zijn

Ramadan Snoepzakjes

Justine start zelfs voor oktober al met enkele producten die een langere houdbaarheidsdatum hebben. Edouard probeert dan weer niet al te vroeg te beginnen, zodat de chocolade zo vers mogelijk is (snoepman, Aalst - Chocolade en suikerwerk). “Er is ook een verschil tussen de bedrijven, die hun chocolade graag wat vroeger geleverd krijgen, en particulieren die hun snoepgoed zo dicht mogelijk tegen de feestdag kopen”, vult hij aan

Ook dit jaar anticipeert men dat deze trend zich voortzet. Wim: “Ik ben voorzichtig positief en verwacht niet direct een daling. Volgens mij zijn de mensen door corona kwaliteit meer en meer gaan appreciëren en willen ze daar ook voor betalen.” Edouard gaat hier volledig mee akkoord. Hoeveel snoep voor 100 gasten?. Het viel hem ook op dat de consument vorig jaar veel meer geld spendeerde aan chocolade snoepgoed

Kwaliteit blijft dus belangrijk, en daar wil men gerust iets meer voor betalen - haribo snoep. David vindt het eerder moeilijk om de komende Sinterklaas-periode in te schatten en speelt op zeker. Wat valt er onder relatiegeschenken?. “Wij zijn extreem voorzichtig en gaan naar een soort van basisproductie voor Sint 2021 waar indien mogelijk zeer veel last minute bijgemaakt kan worden”, aldus de chocolatier



Wim sluit zich hierbij aan (Hoe lang op voorhand snoepzakjes vullen?). “Bij ons is het merendeel van ons assortiment klassiek getint en hier en daar zit er een specialleke tussen. Ik denk dat het voornamelijk belangrijk is dat je goed luistert naar je klanten en inspeelt op wat zij verkiezen en niet op wat je zelf graag wil

Al is er volgens hem ook een duidelijk onderscheid tussen particulieren en culinaire restaurants (bedrukte snoepzakjes) (paassnoep). “Bij de restaurants kan het soms niet gek genoeg zijn.” Justine hamert dan weer op het belang van unieke producten en probeert net weg te blijven uit het klassieke. Ze geeft als tip mee dat een vleugje humor in je creaties altijd werkt

Uitdeel Snoepzakjes

Een tendens die voor 2020 al aanwezig was, maar die door corona nog meer werd versterkt. “We zien dat de consument voor Sinterklaas de laatste jaren meer teruggrijpt naar alles wat klassiek is en dit zonder veel extra details of al te kleurrijke zaken - snoepzakjes zelf maken. Ook te hippe concepten, weg van wat men gewoon is, hebben hun tijd gehad”, bemerkt hij

Volgens hem blijft traditie voor de Belgische consument nog altijd belangrijk. Een voorbeeld daarvan is de immer populaire chocolade Sinterklaas. “Wij maken nog altijd Sinterklaasfiguren met een kruis op de mijter, wat niet overal meer het geval is. Ik merk dat mijn klanten dit echt appreciëren”, legt hij uit - snoepzakjes gevuld. V.l.n.r

Navigation

Home

Latest Posts

Hoeveel Snoep Heb Ik Nodig Voor 50 Gasten?

Published Jan 29, 25
6 min read

Hoeveel Snoep Zit Er In Een Snoepzakje?

Published Jan 29, 25
9 min read

Snoepman Kortingscode

Published Jan 29, 25
6 min read